fbpx

Non-donatorii încep să prindă încredere!

Non-donatorii încep să prindă încredere!

Comunicat de presă

București, 4 septembrie 2018

1 din 3 non-donatori are încredere în MagiCAMP și MagicHOME

Un nou studiu Reveal Marketing Research realizat cu ocazia aniversării a 5 ani de activitate a taberelor MagiCAMP arată că 4 din 10 români au auzit de MagiCAMP. Cifre de notorietate similare se remarcă și pentru proiectul MagicHOME, refugiul părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu cancer. În noiembrie 2017, proiectul a beneficiat de o campanie națională în cadrul căreia a mobilizat zeci de mii de români din țară și din străinătate și a adunat suma necesară lucrărilor de amenajare a clădirii. MagicHOME urmează să fie dat în folosință în această toamnă.

Informare

Studiul realizat în iulie 2018 pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban a subliniat un nivel înalt de informare a populației legat de activitatea asociației, 92% dintre mențiunile cu privire la MagiCAMP fiind atribuite corect activității taberelor de vară și 82% dintre acestea proiectului MagicHOME.

Încredere

În ceea ce privește nivelul de încredere acordat proiectelor menționate, studiul arată că jumătate dintre respondenții care au auzit de proiecte au încredere în acestea, în timp ce un sfert declară că au foarte multă încredere în taberele MagiCAMP și în proiectul MagicHOME. Chiar și în rândul non-donatorilor, adică persoanele care nu au donat încă pentru nicio cauză, observăm că 1 din 3 oameni are încredere în cele două cauze.

Proiectele menționate se constituie în subiecte de discuție și de dezbatere, determinând 4 din 10 respondenți să recomande prietenilor și familiei să doneze pentru cauzele susținute. Segmentul care se arată cel mai deschis și încrezător este reprezentat de femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, femeile fiind cel mai adesea donatori activi.

Taberele MagiCAMP și MagicHOME, refugiul părinților ai căror copii sunt diagnosticați cu cancer, au reușit să spargă barierele românilor: scepticism, pasivitate și neîncredere. Exista un nivel de recomandare ridicat, ceea ce arată că s-a creat dialog constructiv în cercul de prieteni și familie, dar și o dorință de implicare prin acțiune directă, dincolo de donația în bani.

 

Despre  MagiCAMP

Asociația MagiCAMP desfășoară programe de divertisment și sociale pentru copiii diagnosticați cu cancer și leucemie sau aflați în situații vulnerabile. Peste 400 de copii au participat la taberele de vară din 2014 în prezent, copii cu afecțiuni oncologice, care au suferit arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag și au nevoie de terapie specializată. Prin proiectele sociale MagicBOX și MagicHOME, asociața MagiCAMP sprijină aproape 1.000 de copii și familiile lor.

Date

September 12, 2018

Category

Blog

wpChatIcon